EFOP 3.10.1-17-2017-00001

TEMATIKUS EGYÜTTMŰKÖDÉS ERŐSÍTÉSE A KÖZNEVELÉS ÉS FELSŐOKTATÁS TERÉN A KÁRPÁT-MEDENCE SZOMSZÉDOS ORSZÁGAIVAL

Az Oktatási Hivatal EFOP-3.10.1-17 projektje hagyományteremtő szándékkal Mobilszem elnevezésű diákfilmversenyt hirdet Kárpát-medencei magyar tanítási nyelvű iskolák diákjai számára.

 Diákfilmverseny

 

Az Oktatási Hivatal EFOP-3.10.1-17 projektje hagyományteremtő szándékkal ReDesign címmel népművészeti hagyományokon alapuló tárgyalkotó és díszítő pályázatot hirdet a Kárpát-medencei magyar tanítási nyelvű iskolák diákjai számára.

 Népművészeti hagyományokon alapuló tárgyalkotó és díszítő pályázat

 

Az Oktatási Hivatal EFOP-3.10.1-17 projektje hagyományteremtő szándékkal Évszázadok öröksége címmel művelődéstörténeti vetélkedősorozatot hirdet a Kárpát-medencei magyar tanítási nyelvű iskolák diákjai számára.

Művelődéstörténeti vetélkedő

 

A projekt céljai és tevékenységei

Az Oktatási Hivatal jelen projekt keretében megfogalmazott céljait, célrendszerét, tevékenységeit, indikátorait,  a fejlesztendő szakterületeket, valamint a megvalósítási időszak alatt végrehajtandó küldetését áttekintheti az alábbi linkre kattintva.

A konzorciumi együttműködés

A kiemelt projekt konzorciumban valósul meg. A konzorcium tagjainak összetételének és a feladatat megosztásának megismeréséhez, valamint tevékenységeinek részletes áttekintéséhez kattintson az alábbi linkre.
i

Felmérések készítése

Meglévő magyarországi és külhoni diplomás pályakövető és alumnirendszerek állapotának, jó gyakorlatainak felmérése, a diplomás pályakövető rendszerek külhoni felsőoktatási intézményekben való meghonosításához szükséges vizsgálatok elvégzése.

Diplomás pályakövető és alumnirendszerek integrációja

Meglévő magyarországi diplomás pályakövető és alumnirendszerek specifikálása, fejlesztése külhoni felsőoktatási intézményekben való meghonosítás céljából.

Találkozók, képzések szervezése és lebonyolítása

Találkozók, képzések szervezése és lebonyolítása a külhoni és magyarországi diplomás pályakövető és alumnirendszerek működtetéséért felelős szakemberek számára.

Továbbtanulási és pályaorientációs képzési anyagok kidolgozása

Alumni találkozók szervezése és lebonyolítása, az élethosszig tartó tanulás, az esetleges pályakorrekciós lehetőségek, valamint a személyes jó példák bemutatása. A különböző intézmények és végzettek közötti kapcsolatépítés lehetőségének biztosítása, a következő generációk tehetséggondozásához való alumni-hozzájárulás, valamint az alumni gyakorlati képzésbe való bevonási lehetőségeinek bemutatása.

Továbbtanulási és pályaorientációs műhelyek, képzések, találkozók

Tematikus rendezvény, tájékoztató előadások, műhely szervezése és lebonyolítása középiskolai pedagógusok, osztályfőnökök, továbbtanulási és pályaorientációs felelősök, iskolai vezetők részére. A régió képzési kínálatának bemutatása, a felvételi eljárással kapcsolatos naprakész információk átadása.

 

Karrierirodák jó gyakorlatainak felmérése

Naprakész információk gyűjtése, rendszerezése és kiértékelése, egyrészről a magyarországi és külhoni karrierszolgáltatásokkal kapcsolatos jó gyakorlatok, tapasztalatok (előírások, működési feltételek, tevékenységek) megismerése, másrészről a külhoni igények feltérképezése speciális, intézményre szabott beavatkozások előkészítése céljából.

Karrierirodák működtetéséhez szükséges rendszerek létrehozása és üzemeltetése

A karrierirodai szervezeti háttér kidolgozása, hardveres és szoftveres infrastruktúra biztosítása, kiépítése és beüzemelése, központi rendszertámogatás (IT support) folyamatos biztosítása. A működéshez szükséges szakemberek biztosítása, felkészítése, távkonzultációs rendszer kiépítése és fenntartása.

Pályaorientációs és továbbtanulási tájékoztatók, nyílt napok, roadshow-k

A meglévő magyarországi és külhoni tapasztalatok összegzése, jó gyakorlatok átvétele, továbbtanulási roadshow állomások és rendezvényhelyszínek kiválasztása, alumni hallgatók és oktatók szervezésbe és lebonyolításba való bevonása, a potenciális részt vevő felsőoktatási intézmények megkeresése, részvételük biztosítása.

Rendezvények

Állásbörze - 2019. április 20.

Budapesten, a Bálnában idén tavasszal is megnyílik a főiskolások, egyetemisták, valamint pályakezdő részére a fővárosi állásbörze. A kiemelt projekt idén is számtalan izgalmas programot kínál. Részleteket az alábbi gombra kattintva olvashat.

Szabadegyetem- 2019. július 10-13.

Idén nyáron is megrendezésre kerül szakmai programunk, amely végzős bölcsész szakos hallgatóknak kínál továbbképzési lehetőségeket. A részletes programról, valamint a jelentkezés feltételeiről, az alábbi linkre kattintva olvashat.

Képzések

Képzés címe - 2019. szeptember 1-10.

Országosan több helyszínen indul el hamarosan legújabb pedagógus képzésünk. További információkért kattintson!

Szabadegyetem- 2019. július 10-13.

Idén nyáron is megrendezésre kerül szakmai programunk, amely végzős bölcsész szakos hallgatóknak kínál továbbképzési lehetőségeket. A részletes programról, valamint a jelentkezés feltételeiről, az alábbi linkre kattintva olvashat.

Aktuális kiadványaink

A kiemelt projekt keretében számos kiadvány, szakmai anyag került összeállításra a köznevelés és felsőoktatás témakörében. Kiadványaink szabadon hozzáférhetőek és letölthetőek minden érdeklődő számára. A teljes tartalmat megtekintheti, amennyiben az alábbi gombra kattint.

A fejlesztés által érintett helyszínek

Hiszünk benne, hogy…

… a kiemelt projekt a lehető legelkötelezettebb személyeket, csoportokat és intézményeket érik el, rajtuk keresztül pedig hatással lesznek a makrorégió oktatási intézményrendszerének szinte teljes egészére, javítva az oktatás szinvonalát, a közép-európai dimenzió bevonásával új minőséget, gondolkodási mintát adva diákoknak és hallgatóknak, tanároknak és oktatóknak, tágabb értelemben minden érintett európai polgárnak.